Danish Doc Production


Danish Doc Production er et dansk produktionsselskab, der har til formål at udvikle, finansiere og producere dokumentarfilm. Filmene behandler oftest sociale, humanitære og antropologiske emner. Geografisk spreder de sig fra norden, ud i resten af Europa og til lande som Cuba og Nigeria.

Selskabet blev startet i 2003 og ejes af instruktør, filmfotograf og producent Anja Dalhoff, som har over 30 års erfaring med produktion af dokumentarfilm. Herunder udvikling, instruktion, finansiering, produktion og co-produktion nationalt såvel som international. Danish Doc Production har samtidig tilknyttet en række instruktører med egne projekter, der søges løftet i selskabets regi. Derudover freelanceansætter Danish Doc Production professionel assistance til bl.a. klippeproces, musik og lyd.

Danish Doc Production samarbejder med partnere som Det Danske Filminstitut, DR1, DR2, TV2 – Danmark, Socialministeriet, Udenrigsministeriet, Undevisningsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Center mod Menneskehandel, Hope Now, Journeyman Pictures i London, samt en række private fonde.

Den vigtigste vision for Danish Doc Production er, at lave dokumentarfilm af høj kvalitet, der sætter sig fast på seerens nethinde – vi laver film, man ikke bare kan ryste af sig efter at have set dem. Visionen gælder uanset om filmene omhandler de svageste i vores samfund, kulturelle fænomener eller om komplicerede videnskabelige eller historiske forhold. Vi insisterer på en kompromisløs tilgang til filmene, for kun på den måde kan vi opnå den kvalitet, som vi kræver af os selv.