Blog om bi-film


Anja’s blog om bier.

Introduktion til Anja’s blog.


Velkommen til min nye blog : Anja’s blog, hvor I inviteres med på min research til filmen :”Bier kan helbrede”. Jeg har arbejdet som filminstruktør gennem 28 år og er nu også biavler på tredje år. Biernes fantastiske liv fascinerer mig og deres uvurderlige betydning for vores miljø og overlevelse gør, at jeg ønsker at producere en dokumentarfilm om  biernes vigtighed for os mennesker.

Læs mere

Apiterapi på Biavlerkonferencen marts 2020


Thomas Gloger viser hvordan bigift bruges til tinitus.

Det var en stor glæde, at den årlige Biavlerkonference blev afholdt som planlagt – i sidste øjeblik inden nedlukningen af det corona ramte Danmark.

Konferencen bød på spændende foredrag, workshops og personlige møder med både danske og udenlandske biavlere.

Læs mere

Mødet med Vagn Ehlers – biavler på Fyn.


Jeg tilbragte en dejlig dag i selskab med biavler Vagn Ehlers, som gennem 19 år var biavler. Udover hans store interesse med at observere bierne og høste honning, kastede han sig over produktion af mjød og indsamling af propolis for at lave tinktur.

Læs mere

Yaroslav og apiterapi-huset.


“Bier kan helbrede” er arbejdstitlen på min nye film om apiterapi. Jeg researcher både her og i andre lande og inviterer jer med til at følge mit arbejde. Gennem små filmklip kan I følge, når jeg rejser rundt til spændende mennesker, som har erfaringer indenfor apiterapi. Mit første indslag, som I skal se er besøget hos Yaroslav, som kommer fra Ukraine og bor ved Silkeborg.

Læs mere

Pollen-propolis workshop i Sorø.


Som noget nyt i Danmark er der dannet en pollen-propolis forening, der indsamler og udveksler erfaringer omkring pollen og propolis. Det er et rigtig godt initiativ, da mange danskere endnu ikke har så meget viden om biens produkter . Foreningen kan være med til at skabe mere oplysning om emnet, så danskerne kan få uddybet deres kendskab til vigtige og naturlige kost-tilskud bien kan bidrage med.

Læs mere

Pollen-propolis gruppens møde i Middelfart – november 2019


Endnu engang blev der afholdt workshop i pollen-propolis foreningen. Det var skønt at se alle de entusiatiske mennesker, som gløder for at kaste sig ud i eksperimenter med at producere pollen og propolis, hvilket stadigvæk er et forholdsvist ukendt område her i Danmark. Det er oplagt vi lærer af hinanden og det giver et puf i den rigtige retning, når man kan lære nyt, forbedre sine metoder og udveksle erfaringer med kollegaer. Gruppen er i udvikling og det kan fortsætte med nye udfordringer med f.eks. gelé royal og bigift.

Læs mere

Biavlere og propolis i Cuba.


Hvorfor er det spændende med biavl og apiterapi i Cuba? Det er det fordi sundhedssystemet har mange års erfaring og forskning i hvordan biens produkter kan bruges til sundhed, forebyggelse og helbredelse.

Læs mere