Uddannet som tonemester på Den Danske Filmskole. Arbejdede i mange år sammen med Anja Dalhoff på diverse dokumentarfilm. Blev efterfølgende selv instruktør og modtog i 2007 en Robert for filmen ”Lyd på Liv” for bedste korte dokumentarfilm.

Filmografi – dokumentarfilm af Iben Haahr Andersen

2015:I Lyset af Revolutionen” (sammen med Lone Falster) En film om kvindelige kunstnere i Cario efter Det Arabiske forår. Vinder af Salaam Filmpris 2015.

2015: ”Livet ifølge Anton”. Dokumentar om en ganske særlig ældre bonde og hans liv på den fædrene gård med sine 9 køer. Anton vil ikke på plejehjem, men hvor længe kan han klare det.
2012: ”My love” (dansk TV titel: ”Da Poul sprang ud”)
En dokumentarfilm om en fisker på Møn der i en sen alder finder sit livs kærlighed. Premiere okt. 2012 på MIX Copenhagen. Nomineret til bedste dokumentarfilm og til ”Bent”-Prisen. Vist på Copenhagen DOX 2012. TV premiere Feb. 2013 på DR1. Jurypris for bedste dokumentar på GenderDocFilmFestival, Rom 2013. Nomineret til bedste dokumentar på Nordisk Panorama, Malmø 2013.
2009:Goddag mit navn er lesbisk” (sammen med Minna Grooss) Dokumentarfilm om lesbisk livsstil, sex og kultur. Støttet af Det Danske Filminstitut og DR2 og Oak Foundation. Vinder af publikumsprisen på CGLFF 2009, Sankt Petersborg 2010, Novosibirsk og Kemerovo 2011, Montreal LGBT FF.
2006: ”Lyd på Liv” (sammen med Katia Forbert Petersen).
En film om komponisten Else Marie Pade der var den første i DK der komponerede
konkret- og elektronisk musik. En visuel rejse gennem Else Marie Pades auditive univers. Filmen vandt Robert prisen 2007 for bedste korte dokumentarfilm.
2001: ”Min egen motorhest” (sammen med Katia Forbert Petersen). En børnedokumentar om børn mellem 3-9 år der kører 50 cm3 motorcykler.
1996: ”To kvinder på en flod” (sammen med Katia Forbert Petersen)
En dokumentarfilm om venskabet mellem to meget forskellige ældre kvinder der bor på hver sin båd på Seinen. Den danske ex-ambasadørfrue og flodprams kvinden Fernande. Den vandt ”Gran Prix” på ITVA Festival, København 98 og prisen for bedste dokumentar på ITVA Festival i New Orleans 99.

Filmmusik komponist/producer på dokumentarfilm; ”Nyfødt” 98 – ”Tegnerens værksted” 99 – ”Min egen motorhest” 01 – og ”Gud hvor er det svært” 01-”Birenes By” 2005, alle i samarbejde med musiker og komponist Minna Grooss.
Produceret og designet lydsiden på teaterforestillinger, Multimediashows (bl.a. ”In the Beginning of the End” og ”Ørets Øje”)

Tonemester o/e instruktørassistent på ca. 200 kort-og dokumentar film med bl.a Anja Dalhoff, Dan Säll, Jørgen Leth, Jørgen Flindt Petersen, Katia Forbert Petersen og på 10 spillefilm, – bl.a. for Lars von Trier, Rumle Hammerich, Helle Ryslinge, Birger, Li Vilstrup, Linda Wendel.